Bij het maken van een website komt veel kijken, waar je zelf misschien niet zo snel aan denkt. Om je een idee te geven vind je in dit artikel hiervoor een stappenplan en tips.

  1. Eerst moet je een domeinnaam bepalen, die bij jouw bedrijf past en die goed te onthouden is.
  2. Na het bepalen van de domeinnaam moet je op zoek gaan naar een cms (content management systeem). Dit is een programma om de content op jouw website mee te beheren.
  3. Hierna moet je gaan nadenken over de inhoud van je website. Houd je doelgroep tijdens het schrijven van de content in de gaten!
  4. De volgende stap is het zoeken van een hostingprovider. Een hostingprovider biedt ruimte aan op internet. Deze provider zorgt ervoor dat jouw website aan het internet wordt gekoppeld en dat je site actief blijft als jij je computer uitzet.
  5. Er komen dagelijks duizenden nieuwe sites bij op het internet, dus je moet er voor zorgen dat je doelgroep jouw site kan vinden. Hier zijn verschillende manieren voor.
Tips:
  • Wat verder belangrijk is tijdens het maken van een website is het letten op de gebruiksvriendelijkheid, ook wel ‘usability’ genoemd. Een voorbeeld is dat er genoeg contrast is tussen de tekst en de achtergrond, zodat het duidelijk leesbaar is.
  • Analytics zijn belangrijk. Hiermee kan je verschillende dingen in de gaten houden, zoals bezoekersaantallen per pagina en of je je doelgroep bereikt.
  • Zorg er voor dat je website altijd up-to-date is. Verouderde informatie kan voor verwarring zorgen.
  • Zorg voor goede beveiliging van je website en backup van je data.
  • Vergeet niet rekening te houden met de webrichtlijnen (te vinden op www.webrichtlijnen.nl ) en met de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming).

Zoals je hebt kunnen lezen, komt er veel kijken bij het maken van een website. Wil je dit aan een professional overlaten? Wij helpen je graag.